Prvi mož poljske zveze: Ne vem, če bomo klečali pred tekmo, zame je to populizem

Prvi mož poljske nogometne zveze Zbigniew Boniek je izrazil ostro nasprotovanje protokolu klečanja igralcev, ki ga že dalj časa izvajajo na stadionih v Veliki Britaniji. Poljska bo jutri gostovala na Wembleyju.

Uredništvo
30. marec 2021, 12:52

Zbigniew Boniek nasprotuje gesti klečanja igralcev pred pričetkom tekem. (Foto: /)

Reprezentanca Poljske bo jutri na derbiju kvalifikacijske skupine za uvrstitev na svetovno prvenstvo gostovala v Angliji, na Poljskem pa se je dan pred tekmo razvnela debata o tem, kako bodo ravnali poljski reprezentanti pred prvim sodniškim žvižgom. V Angliji je namreč v navadi, da igralci obeh ekip v znak podpore gibanju Black Lives Matter pokleknejo pred pričetkom tekme, veliko vprašanje pa je, če bodo zgledu sledili tudi Poljaki, saj predsednik poljske nogometne zveze Zbigniew Boniek o tej gesti nima posebej dobrega mnenja.

"Ne vem, kaj bomo naredili. O tem se pravzaprav sploh še nismo pogovarjali. Bomo videli, kaj bo,"
je povedal Boniek, in nadaljeval.

"Bilo je veliko več bolj pomembnih tem in ta je zadnja, s katero bi se obremenjevali. Sam sem absolutno proti tovrstnim potezam. To je le populizem, ki ne služi ničemur. Nogometaši pokleknejo in če bi jim vprašali, zakaj so to storili, vam nihče ne bi znal odgovoriti," je povedal Boniek.
 
adplus-dvertising