Prvi odziv iz tabora Olimpije: Goran Boromisa verjame v preboj iz skupine

Športni direktor Olimpije Goran Boromisa je komentiral žreb skupin konferenčne lige.

Uredništvo
1. september 2023

Goran Boromisa (Foto: pigac.si)

Olimpija se bo v svojem prvem nastopu v skupinskem delu katerega od evropskih klubskih tekmovanj pomerila s tremi nasprotniki zelo različnih mednarodnih profilov. 

Vloga prvega favorita skupine je rezervirana za francoski Lille, poleg francoskih prvakov iz leta 2021 pa se bo Olimpija pomerila še s slovaškim Slovanom in Klaksvikom iz Ferskih otokov.

Športni direktor kluba Goran Boromisa je prepričan, da ima Olimpija povsem realne možnosti za napredovanje iz skupine.

"Verjamem, da je vsaka ekipa, ki se uvrsti v skupinski del tekmovanja, zelo dobra. A tudi nasprotniki v skupini so nasprotniki, s katerimi Olimpija lahko in mora igrati dobro."

" S Slovanom smo že igrali, čeprav je bila prijateljska tekma, smo pokazali, da zmoremo. Verjamem, da lahko in da na koncu tudi bomo dosegli dober rezultat v tej skupini. Lille je priznan francoski klub, zagotovo pa bo Olimpija zanj predstavljala trd oreh. 

"Klaksvik vsekakor ni po slučaju tukaj. Zares lepo zgodbo jim je uspelo spisati v letošnjih kvalifikacijah. Pri Olimpiji verjamemo, da lahko dosežemo dober rezultat. Povsem pošteno lahko napadamo uvodni poziciji, ki bi nam zagotovili napredovanje v izločilne boje," je povedal Boromisa.