Prvi polčas je minil v znamenju Olimpije, ob vodstvu Zmajev pa se je tresla tudi njihova prečka

Prvi polčas večnega derbija je postregel z odlično predstavo, ob odmoru pa so v prednosti Ljubljančani, ki so bili boljši tekmec v prvem delu.

Uredništvo
17. april 2024

Olimpija proti Mariboru vodi z 1:0. (Foto: pigac.si)

Olimpija nocoj na predzadnjem ligaškem večnem derbiju sezone gosti Maribor. V prvem polčasu so zmaji zelo zgodaj prevzeli pobudo. Povedli so že v šesti minuti. Po odlični ekipni akciji, ter prenosu žoge na levo stran, je Lasickas oddal povratno podajo v sredino kazenskega prostora, kjer je Motika neoviran prišel do strela in zadel za vodstvo z 1:0.

Maribor je imel v prvi polovici polčasa veliko težav z gradnjo napadov. Ljubljančani so goste zelo pridno držali na njihovi polovici.

Vijolični so se prebudili v 27. minuti. Sualehu je Josip Iličić spretno odvzel žogo v nevarni zoni, potem pa podal Jakupoviću v sredino kazenskega prostora, toda odlični napadalec je zadel le prečko! Na drugi strani je hitro sledil odgovor domačih.

Florucz je sicer prišel do zadetka po sijajni podaji Elšnika, toda bil je malce prehiter in gol ni obveljal, šlo je za prepovedan položaj. Avstrijec igra v odlični formi in pred koncem polčasa je prišel v novo zanimivo akcijo, Juga je tokrat rešila vratnica.