Prvi stik: Liverpool je kontaktiral tabor Xabija Alonsa, Angleži ga vidijo kot naslednika Jürgena Kloppa

Liverpool želi biti prvi v vrsti, če bo Xabi Alonso že letos poleti zapustil Bayer Leverkusen, ki se nahaja na vrhu lestvice nemške Bundeslige.

Uredništvo
28. februar 2024

Xabier Alonso Olano (Foto: Getty Images)

Po poročanju nemških medijev, je Liverpool že navezal stike s Inakijem Ibanezom, ki je uradni zastopnik Xabija Alonsa. Španski trener se je pri Bayer Leverkusnu izkazal za enega od najbolj nadarjenih strategov v Evropi in hitro so zaživele govorice, ki ga selijo na trenersko klop katerega od velikanov, pri katerih je Xabi Alonso igral kot nogometaš; Liverpool, Real Madrid in Bayern.

Dejstvo je, da bosta Liverpool in Bayern že letos poleti iskala novega trenerja, Real Madrid pa bržkone po koncu prihodnje tekmovalne sezone.

Prvi korak je torej očitno storil Liverpool, do poletja pa bo na temo Xabija Alonsa prelitega še veliko črnila in v prihodnjih mesecih se ga bo gotovo povezovalo tudi s katerim drugim klubom. Pogodbo z Bayerjem ima Xabi Alonso veljavno še do poletja leta 2026.

Trenutno je Leverkusen na vrhu lestvice Bundeslige in je na dobri poti, da osvoji naslov prvaka ter konča kar enajstletno dominanco Bayerna.