Prvi strelec mladinske ekipe Maribora že zabija gole za - Gorico

Gorica je na prijateljski tekmi med dvema prvoligašema z 2:1 premagala Sežano, zmagoviti zadetek pa je dosegel najboljši strelec mladinske ekipe Maribora Žan Vipotnik.

Uredništvo
17. januar 2021, 9:56

Foto: Uradni facebook profil kluba

Slovenski prvoligaši so že v polnem ritmu prijateljskih tekem, ena od takšnih pa se je odvila tudi v Novi Gorici, kjer sta se pomerila prvoligaška tekmeca Gorica in Sežana. Gorica je slavila z 2:1, pregled seznama strelcev pa razkriva, da je zmagoviti zadetek za Gorico dosegel mladinec Maribora Žan Vipotnik, ki je bil zaradi izrednih strelskih dosežkov v mladinski ligi že na radarju prve ekipe.

Vipotnik je do prekinitve sezone v mladinski ligi na osmih tekmah zabil kar 16 zadetkov in premočno vodi na lestvici strelcev mladinske lige, Gorica in Maribor pa doslej še nista sporočila, ali sta medsebojno sklenila dogovor za nadarjenega mladeniča. V majici Gorice se je predstavil še en novinec, in sicer hrvaški branilec Matko Zirdum.

-    Prijateljska tekma:

GORICA 2:1 SEŽANA
Ilić 13., Vipotnik 60.; Djalo 26.

Gorica: Marjanović, Širok, Zirdum, Grudina, Paljk, Nkama, Kačinari, Ilić, Marinič, Oyewusi, Velikonja. Igrali so še: Likar, Podgornik, Mevlja, T. Kavčič, M. Kavčič, Jermol, Cvijanović, Baruca, Hodžić, Vipotnik, Begić.

Tabor: Rener, Ristić, Rauer, Ovsenek, Salkić, Aliaj, Krivičić, Grobry, Djalo, Rovas, Stančič. Igrali so še: Hovelja, Kompare, Mahne, Agnoletti, Specogna, Sever, Stanković, Stare.