Prvi val testiranj je v Serie A odkril novo okužbo

Italijanski klubi pred pričetkom treningom opravljajo intenzivna testiranja, le-ta pa so odkrile primer okužbe v klubu, ki imena okuženega igralca ni želel razkriti.

Uredništvo
7. maj 2020, 6:50

Foto: /

V Italiji trenutno potekajo testiranja med igralci, trenerji in ostalimi člani nogometnih ekip, podobno kot v Nemčiji pa so tudi Italijani v tej fazi uvajanja nogometa zaznali okužene igralce. Konkretno so okužbo z novim koronavirusom našli pri nogometašu Torina, v taboru slednjega pa imena okuženega igralca niso želeli razkriti.

"Po začetnih zdravniških pregledih je bil test na COVID-19 pri enem od naših igralcev pozitiven. Igralec ne kaže simptomov bolezni, trenutno pa je že v karanteni, kjer bomo pozorno spremljali njegovo zdravstveno stanje,"
so sporočili iz Torina.

V Italiji trenutno še niso sprejeli odločitve o tem, kako ukrepati v primeru potrjenih okužb znotraj ene nogometne ekipe. Trenutni zdravstveni protokol pridobivanja rezultatov testiranj predvideva, da bi bili izolirani zgolj okuženi igralci, znanstvena komisija, ki deluje pod okriljem italijanske vlade pa priporoča 14-dnevno karanteno za celotno ekipo.
loading...