Prvič po treh mesecih je obsedel na klopi: Navijači imajo posebno sporočilo za Modrića, ki pa nima veliko besede

Real iz Madrida je z visokim rezultatom odpravil Alaves, to pa mu je uspelo brez pomoči nekdanjega prejemnika Zlate žoge. Luka Modrić je obsedel na klopi, navijači pa imajo zanj prav posebno sporočilo.

Uredništvo
15. maj 2024

Luka Modrić je vse bližje odhodu iz madridskega Reala. (Foto: Getty Images)

V sklopu španske La Lige je madridski Real z visokih 5:0 ugnal Alaves in se še za korak približal slavnostnemu dvigu pokala v znak novemu naslovu državnega prvaka. Stadion Santiago Bernabeu je priča izjemni sezoni Kraljevega kluba, ki pa bo svoj vrhunec doživela s finalom lige prvakov.

Tokratni obračun je v celoti na klopi presedel tudi Luka Modrić. Hrvaški vezist prvič po treh mesecih v domačem prvenstvu ni dobil igralnih minut, na kar so v svojem slogu reagirali tudi navijaći Reala. Na tekmi z Alavesom se je slišalo huronsko skandiranje, sprva glede prihoda Modrića v igro, kasneje še glede njegovega ostanka v klubu.

Med tednom se je pojavila informacija, da Kraljevi klub nekdanjemu osvajalcu Zlate žoge ne bo podaljšal pogodbe, Hrvat pa bo po 12 letih moral zapustiti klub. Modrić si želi ostati, enaka je tudi želja javnosti, a vodstvo kluba ima v rokah škarje in platno.

Modrić naj bi pristal na nižjo plačo, da bi le dobil še eno pogodbo pri Realu, a klub bo imel v naslednjih letih močno obremenjen proračun zavoljo nesramno bogatega prihoda Kyliana Mbappeja. Ob tem gre upoštevati tudi dejstvo, da mora Real spoštovati “salary cap”, ki velja v La Ligi.

Modrić naj bi že imel svojega naslednika v Realu. Klub ta naziv želi predati Ardi Gulerju, ki se vse bolj uveljavlja v dresu madridskega kluba. Po začetnih težavah in poškodbi je mladenič zdja na polnih obratih, zadetek pa je dosegel tudi proti Alavesu. V zadnjih 275 minutah je Guler dosegel štiri gole, kar je odlična statistika za vezista.