Prvič sta pred javnost stopila direktorja Olimpije: Gradimo ekipo za prvo mesto v Sloveniji

Mladen Rudonja in Marin Skender sta glavna operativca Olimpije "na terenu" in kot takšna sta danes prvič spregovorila o aktualnem dogajanju v klubu.

Uredništvo
5. januar 2022, 1:14

Mladen Rudonja je novi športni direktor Olimpije. (Foto: Nogomania)

V načrtih je bilo, da se javnosti danes še enkrat predstavi celotno vodstvo ljubljanske Olimpije, a je vmes, tako kot marsikje drugod po Evropi in svetu, posegla višja sila. Adama Deliusa in Igorja Barišića tako ni bilo na tiskovno konferenco, v imenu kluba sta spregovorila oba glavna "športna" operativca - športni direktor Mladen Rudonja in tehnični direktor Marin Skender.

Rudonja je napovedal kar precej kadrovskih sprememb, ki se bodo zgodile.

"Sestaviti želimo ekipo za vrh, delamo na tem. Prioriteta je, da igralci iščemo v Sloveniji, v ljubljanskem bazenu, gledamo pa seveda celoten Balkan. Obeta se kar nekaj prihodov in na drugi strani odhodov. Konec koncev imamo šest tujcev, igrajo pa lahko le trije. Krepili bomo predvsem ofenzivne položaje, da popravimo realizacijo iz prvega dela sezone."

Ko je bil nazadnje v Olimpiji, Rudonja med organiziranimi navijači ni bil preveč priljubljen. Vseeno pa kakšnega posebnega nelagodja ne čuti.

"Moram reči, da ne čutim nelagodja, tako da to tudi težko komentiram."

Marko Futacs je medtem že zapustil Olimpijo, kot je pojasnil Marin Skender, je to dopuščala pogodba.

"Želel je domov," je dejal Hrvat, Rudonja pa je potrdil, da je bil razhod sporazumen.

Poseben primer je bil Miha Kompan Breznik, ki naj bi obljubil podpis pogodbe, a je namesto tega odšel v Muro. Rudonja trdi, da se to ne bo več dogajalo. 

"Že ob prihodu v klub smo odprli to temo, želeli smo podpis pogodbe. Škoda je bila že narejena. Ne sme se več zgoditi, da za prvo ekipo igra nekdo, ki nima pogodbe. To se ne bo ponovilo."

Cilji Olimpije tudi pod novim vodstvom ostajajo nespremenjeni.

"Želimo biti na vrhu. S čim bom zadovoljen? Da damo maksimum v tej polsezoni, potem bomo vse skupaj analizirali in videli, kako in kaj," je še dodal Rudonja, ki bo odločitve očitno sprejemal v tandemu s Skenderjem.