Qarabag ima hibe, ki jih Olimpija lahko kaznuje: Obramba še zdaleč ni na ravni napada

Trener Qarabaga Gurban Gurbanov je na tiskovni konferenci pred tekmo z Olmpijo poudaril, da so slovenski prvaki zelo nevaren tekmec, ki od njegove ekipe terja maksimalno resnost.

Uredništvo
31. avgust 2023

Gurban Gurbanov (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Qarabag je na prvi tekmi v Ljubljani zasluženo slavil z 2:0, prevladal pa je vtis, da so azerbejdžanski prvaki predvsem v ofenzivnem delu moštva močnejši in da je na koncu to tudi odločilo tekmo. Trener Olimpije Joao Henriques je že pred prvo tekmo ocenjeval, da je Qarabag boljša ekipa kot Ludogorec, navkljub nesporni kakovosti Qarabagove ofenzivne žile, ki jo sestavljajo Leandro Andrade, Yassine Benzia in Abdullah Zoubir, pa obramba Qarabaga ne vliva največjega strahspoštovanja.

Olimpija je imela že v Ljubljani obdobja igre, ki so nakazala na to, da lahko obrambo Qarabaga spravi pod resen pritisk, obrambne hibe Qarabaga pa so bile zelo očitne tudi na prvi tekmi tretjega kroga doma proti HJK, ko so si finski prvaki poleg doseženega zadetka priigrali še vsaj štiri ali pet 'smrtne' priložnosti.

Qarabag je slavil z 2:1 in bil nato uspešen tudi na povratni tekmi na Finskem, vendar pa je imel za to velike zasluge tudi vratar Shahrudin Mahammadaliyev, ki je nekajkrat naravnost spektakularno rešil kožo svojim soigralcem.

Bočna branilca Qarabaga, mlada Azerbejdžanca Toral Bayramov in Elvis Cafarquliyev, igrata zelo visoko in pogosto prehajata na  nasprotno polovico, v osrčju obrambe pa ob ne preveč odločnem Bahlulu Mustafazadi kraljuje 30-letni Kolumbijec Kevin Medina, ki ima sicer nesporne 'poveljniške' vrline, a tako kot njegov partner v obrambi ne izstopa s hitrostjo, prav tako pod pritiskom hitro stori kakšno napako, ki jo nasprotnik lahko kaznuje.

Trener Qarabaga Gurban Gurbanov visoki prednosti s prve tekme ne pripisuje večjega pomena, saj Olimpijo vidi kot kakovostno in nevarno ekipo.

"Proti tej ekipi bomo morali biti zelo resni. Olimpija ima svoj slog igre in pred to tekmo smo se zelo trudili, da bi bili igralci zares polno osredotočeni," je povedal nekdanji napadalec, in dodal.

"Proti Olimpiji ne smemo igrati sproščeno. Ogledal sem si njihovo zadnjo tekmo v prvenstvu. Čeprav so izgubili, so igrali dobro. Imeli so veliko priložnosti, a jih niso izkoristili. Lahko ste prepričani, da bo Olimpija na povratni tekmi tvegala. Ne bomo branili rezultata, vemo, da moramo biti  še bolj agresivni. Vemo, da nas čaka močan nasprotnik. Zelo previdni moramo biti," je povedal Gurbanov.