Radja Nainggolan bo daleč največje ime v ligi države z več kot 270 milijoni prebivalcev

Nekdanji zvezdnik italijanske Serie A Radja Nainggolan je sprejel najbolj nenavadno odločitev v svoji nogometni karieri.

Uredništvo
5. december 2023

Radja Nainggolan (Foto: uradna spletna stran kluba)

Radja Nainggolan je bil vselej zelo muhast in nepredvidljiv, vendarle pa je 35-letniku še enkrat več uspelo presenetiti nogometno javnost in to s prestopom, kakršnega doslej ni izpeljal še noben nogometaš njegovega kova.

Nainggolan je sklenil pogodbo z indonezijskim klubom Bhayangkara FC, ki po dobri polovici sezone v indonezijskem prvenstvu zaseda zadnje mesto na lestvici. Na 21 tekmah je ta klub, ki je sicer v lasti indonezijske policije, zmagal le enkrat, z največjo zvezdo lige v moštvu pa si bo zdaj skušal v zadnjih krogih izboriti obstanek v 18-članski ligi.

Prestop Nainggolana v klub iz Indonezije ni povsem naključen, saj je njegov oče po rodu Indonezijec, a je družino zapustil, ko je bil Nainggolan še otrok.

"Vesel sem, ker sem v Indoneziji. Verjamem v ta projekt, upam, da bo lahko pokazal vse, kar znam. Verjamem v obstanek," je povedal Nainggolan, ki je bil od julija brez kluba.

Nainggolan je na vrhuncu moči igral za Romo in Inter, lani pa je zaradi disciplinskih težav predčasno zaključil sodelovanje z belgijskim Royal Antwerpom in preostanek sezone preživel pri SPAL.