Radja Nainggolan se je razgovoril o Robertu Martinezu in o svoji nezdravi navadi

Nainggolan je še enkrat več priznal, da se s selektorjem Belgije ne razumeta najbolje, na svojo nezdravo kadilsko razvado pa očitno gleda precej drugače kot večina ostalih vrhunskih športnikov.

Uredništvo
11. november 2021, 6:06

Radja Nainggolan reprezentančnega nogometa očitno ne pogreša. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Radja Nainggolan je za Belgijo nazadnje igral leta 2018, selektor Roberto Martinez nanj več kot očitno ne računa. Borbeni vezist, ki trenutno nastopa za belgijski Royal Antwerp, se tega dejstva dobro zaveda, morebitnega novega povabila v reprezentančni tabor pa niti ne bi sprejel. Vsaj dokler na klopi sedi nekdanji trener Evertona.

“Martinez krivi moj način življenja, toda to je njegov problem. Pod prejšnjim selektorjem sem na Euru 2016 zelo dobro igral, potem pa je prišel Martinez in me odstranil iz ekipe. Prišel je k meni v Italijo in mi povedal, da za Belgijo ne bom več igral. Na mojem igralnem položaju je bolj zaupal nekomu drugemu, menil je tudi, da bom slabo vplival na slačilnico. Bi se vrnil, če bi me danes vpoklical? No, to se ne bi nikoli zgodilo, bi pa morebitno povabilo zavrnil,” je o selektorju Belgije povedal nekdanji član Interja in Rome.

Novinarji so 33-letnika povprašali tudi o njegovi nezdravi navadi, Nainggolan je med drugim namreč znan tudi po tem, da včasih rad pokadi kakšno cigareto. Dandanes je ta razvada na najvišjem nivoju nogometa seveda precej bolj redka kot je bila v preteklih generacijah, so se pa v zadnjih letih na tapeti zaradi tega znašli tudi nekateri drugi znani nogometaši kot so Jack Wilshere, Mario Balotelli in Jeremy Mathieu.

“Ostali selektorji so me sprejeli takšnega kot sem in mi dovolili, da sem kadil na balkonu. V čem je težava? Sem v odlični pripravljenosti, moja pljuča so zdrava. Nič se mi ne zdi narobe, če pokadim par cigaret. Kajenje mi pomaga pri sproščanju stresa,” je na to temo povedal Radja Nainggolan, ki je za Belgijo zaigral na 30 tekmah in za svojo državo dosegel tudi 6 golov.