Rajko Rep Salzburgu odpira vrata do novega naslova

LASK iz Linza je bil še pred tedni na vrhu lestvice avstrijskega prvenstva, po kazni zaradi kršenja pravil karantene pa je doživel še poraz, s čimer so sanje o senzacionalnem naslovu bolj ali manj že končane.

Uredništvo
4. junij 2020, 9:52

Foto: /

V Avstriji je pred izbruhom pandemije zadišalo po koncu dolge ere Salzburga, saj je LASK vodil na lestvici s tremi točkami prednosti, po popolnem zasuku pa so se zdaj zvezde znova postavile po željah ekipe, ki že dolga leta dominira v avstrijskem prvenstvu. LASK je zaradi kršenja pravil karantene ostal brez šestih točk, včeraj pa je doma doživel še presenetljiv poraz proti Hartbergu (1:2), s čimer trenutno za Salzburgom zaostaja za šest točk. Boj za naslov prvaka je s tem bolj ali manj izgubljen, zasluge za to pa ima tudi slovenski legionar v Avstriji Rajko Rep, ki je dosegel izenačujoči zadetek za svojo ekipo.

Salzburg je včeraj doma z zadetkoma Patsona Dake in Noaha Okaforja z 2:0 premagal dunajski Rapid, pri katerem je vnovič vseh devetdeset minut odigral nekdanji član Aluminija Dejan Petrovič. Salzburg je v 23 krogih avstrijskega prvenstva zabil že 76 golov, s čimer je postavil nov avstrijski rekord. Lahko bi torej dejali – v Avstriji spet vse po starem.

Spodaj si lahko ogledate zadetek Rajka Repa proti LASK.


loading...