Ramos od prihoda v Madrid ni izpustil niti enega prvenstvenega El Clasica

Sergio Ramos je na včerajšnjem El Clasicu na Nou Campu izenačil rekord Realovih ikon Paca Genta in Raula. Od prihoda iz Seville v La Ligi ni izpustil niti enega obračuna proti Barceloni!

Uredništvo
25. oktober 2020, 10:48

Foto: /

V Realu iz Madrida so se dan po zmagi na El Clasicu priklonili svojemu kapetanu Sergiu Ramosu, kateremu je včeraj uspel nov dosežek za vpis v zgodovinske knjige največjega klubskega derbija na svetu.

Ramos je na Nou Campu odigral že svoj 31. prvenstveni El Clasico, s čimer se je na absolutni lestvici igralcev z največ nastopi na tej tekmi izenačil s klubskima ikonama Franciscom 'Pacom' Gentom in njegovim nekdanjim soigralcem Raulom. Prav posebej impresiven je podatek, da Ramos od leta 2005, ko se je iz Seville preselil v Madrid, ni izpustil še niti enega prvenstvenega El Clasica!

To pomeni, da Ramos že neverjetnih 16 sezon zapovrstjo sodeluje na  najbolj prestižni nogometni tekmi na svetu, v njegovi lasti pa je tudi absolutni rekord po številu nastopov na El Clasicu, saj se je v vseh tekmovanjih proti Barceloni pomeril že na reci in piši 45 tekmah.

Poleg 31 tekem v La Ligi je Ramos z Barcelono še sedemkrat prekrižal poti v kraljevem pokalu, šestkrat v španskem superpokalu in enkrat v ligi prvakov.