Rangers beži največjemu rivalu, blesti sin romunske legende

Na Škotskem se vsak teden glasneje sprašujejo, ali bo Stevenu Gerrardu uspelo prekiniti develetno vladavino Celtica. Rangers krepi vodstvo, Ianis Hagi pa postaja kralj asistenc.

Uredništvo
26. oktober 2020, 8:59

Foto: uradna spletna stran kluba

Je pred nami leto vsaj delnega padanja dinastij?  V Italiji je malce zadišalo po koncu zgodovinske serije Juventusa, na Škotskem pa se prav tako ustvarja občutek, da bi se lahko končala prevlada kluba, ki traja že neverjetnih devet let.

Minuli konec tedna je Celtic remiziral z Aberdeenom (3:3), kar je njegov največji tekmec Rangers znal izkoristiti in se z zmago z 2:0 od svojega največjega rivala odlepil na velikih šest točk razlike. Celtic je sicer odigral tekmo manj, vendar pa velja dodati, da je prejšnji teden Rangers na medsebojnem obračunu Celtic premagal z 2:0.

Rangers je premagal Livingston z 2:0, tekmo pa je obeležil 300. zadetek v karieri angleškega napadalca Jermaina Defoeja. Izkazal se je tudi nadarjeni Romun Ianis Hagi, sin legendarne 'Maradone s Karpatov' Gheorgheja Hagija, ki je trenutno s šestimi asistencami prvi asistent škotskega prvenstva.