Rangers je pripeljal igralca, ki je kot 18-letnik prestopil za kar 40 milijonov evrov

Škotski velikan Rangers je naslednji, ki bo skušal oživiti potencial napadalca, kateremu so ob preboju v članski nogomet mnogi napovedovali bleščečo kariero.

Uredništvo
29. december 2023

Fabio Silva (Foto: uradna spletna stran kluba)

Portugalski napadalec Fabio Silva je pri 17 letih debitiral v članski ekipi Porta, kmalu zatem je dosegel svoje prve gole med profesionalci, že pri 18 letih pa ga je njegov klub za kar 40 milijonov evrov prodal angleškemu Wolverhamptonu. Silva je slovel kot eden najbolj perspektivnih mladih napadalcev v Evropi, zadnja leta pa so vendarle pokazale, da se je v njegovi karieri marsikaj dogajalo prehitro.

V Angliji je imel težave s prilagajanjem na zahtevno okolje, v zadnjih dveh letih pa je Wolves svojo drago investicijo skušal prebuditi s posojami v klube iz manj zahtevnih prvenstev. V prejšnji sezoni je tako igral celo za dva različna kluba, in sicer je v prvi polovici igral na posoji pri Anderlechtu, pri katerem je na 32 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel enajst golov, drugo pa pri PSV, kjer je na 19 tekmah zadel še petkrat.

Silva je pokazal dovolj, da mu je Wolves dal novo priložnost v prvi ekipi, vendar pa je letošnja sezona znova pokazala, da za igranje v Premier League še vedno ni pripravljen. Na osmih nastopih ni dosegel niti enega zadetka, tik pred koncem leta pa se bo tako podal že na svojo tretjo posojo, in sicer bo v drugi polovici sezone igral za škotski Rangers.

Silva bo na Ibroxu ostal do junija, posoja pa ne vsebuje možnosti odkupa pogodbe.