Veliko priznanje za mladega slovenskega napadalca

Ranieri je krstil Žana Celarja

Mladi slovenski dragulj Žan Celar je doćakal nov vrhunec svoj mlade in kot doslej kaže nadvse perspektivne kariere. Na srečanju proti Empoliju je debitiral v članski ekipi Rome in v italijanski Serie A!

Uredništvo
12. marec 2019, 8:33

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Mladi slovenski napadalec Žan Celar preživlja pomembno sezono na svoji razvojni poti in pri tem kaže izjemen potencial. Komaj 19-letni Gorenjec, ki se je v Sloveniji kalil v mladinskem pogonu Maribora, je na včerajšnjem srečanju italijanskega prvenstva med Romo in Empolijem v igro vstopil v 86. minuti, ob nekoliko daljšem sodnikovem dodatku pa je skupaj na igrišču preživel deset minut. Celar je tako v svoj življenjepis vpisal debi za člansko ekipo enega največjih klubov v Italiji, Roma pa je s tem jasno nakazala, da ima z mladeničem, ki je v mladinski ligi v letošnji sezoni zabil že 22 zadetkov, zelo resne in dolgoročne načrte.

Na klopi Rome je sicer debitiral novi trener Claudio Ranieri, ki se je tako ne glede na to, ali bo po izteku sezone ostal na klopi Rome ali ne, za vselej z zlatimi črkami vpisal v življenjsko zgodbo mladega slovenskega napadalca.