Rashforda občuduje celo veliki Sir Alex Ferguson, ki je doniral dva milijona funtov

Marcus Rashford si je s svojim humanitarnim naprezanjem prislužil tudi občudovanje in spoštovanje največjega trenerja v zgodovini Manchester Uniteda Sira Alexa Fergusona.

Uredništvo
28. november 2020, 1:54

Alex Ferguson je za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin doniral 2 milijona funtov. (Foto: Getty Images)

Zvezdnik Manchester Uniteda Marcus Rashford je uspel s svojimi dejanji izven  nogometnih igrišč požeti še več odobravanja kot s svojim nogometnim znanjem. Rashford je s svojo kampanjo dosegel, da je britanska vlada že drugič pristala na to, da bo v času karantene otrokom iz socialno ogroženih družin zagotavljala brezplačen topel obrok, za svoje naprezanje pa je komaj 23-letni zvezdnik prejel celo visoko odlikovanje imenovano MBE  - Red britanskega imperija.

Rashford je navdahnil številne nogometaše, nad njegovimi dejanji pa je navdušen tudi kultni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, ki je sam prav tako rastel v precej surovem okolju škotskega Glasgowa.

"Šokiran si, ko slišiš, koliko ljudi je lačnih. Marcus je odprl oči celotni Veliki Britaniji. Opravil je čudovito delo in vsi smo zelo ponosni nanj. Ljudje bodo zaradi njega govorili: 'Poglejte, kaj je storil, čeprav ima komaj 23 let.' Starejši ljudje bi se morali  zaradi njega spraševati, zakaj tudi sami ne bi mogli storiti česa podobnega,"
je za Times povedal Ferguson.

Ferguson je Rashfordov program podprl tudi tako, da je sam za boj z revščino med mladimi doniral kar 2 milijona funtov.

"Nogomet in zvezdniško življenje sta povezana in dostikrat je to problem, saj nekateri igralci niso pripravljeni živeti s slavo. Marcos to počne na hvalevreden način,"
je še dodal Ferguson.