Razburljiv zaključek prestopnega roka v Sloveniji! Maribor je potrdil prihod Žige Repasa

Maribor je na zadnji dan prestopnega trgovanja v Sloveniji naznanil prihod obetavnega vezista Domžal Žige Repasa, ki bo v Mariboru igral skupaj s svojim starejšim bratom Janom.

Uredništvo
15. februar 2024

Žiga Repas (Foto: nkmaribor.com)

Maribor je potrdil še zadnjega novinca v zimskem prestopnem roku. Na zadnji dan prestopnega trgovanja v slovenskem prvenstvu je novi član vijoličastih postal 22-letni Žiga Repas, ki se nekaj mesecev pred iztekom pogodbe v Maribor seli iz Domžal.

"Vtisi so vrhunski, res sem zelo vesel in se veselim novega koraka v karieri. Pomen kluba v slovenskem prostoru, a tudi v širši regiji, nam je vsem dobro znan. Meni še bolj zaradi družinske povezave. Vemo, da je Jan v zadnjih letih del kluba in je že tudi pustil določen pečat."

Z njegove strani so bile besede o Mariboru v presežnikih in ob njegovih nasvetih verjamem, da bo prilagajanje hitrejše. Žal so mi za tekmovalni ritem manjkale tekme, ki jih glede na okoliščine nisem mogel odigrati, a sem prestal priprave, treniral in komaj čakam, da se vrnem na igrišče," je povedal novopečeni član Maribora, ki bo v svojem novem klubu igral pod mentorstvom svojega starejšega brata Jana.

"Doslej sva bila tekmeca. Dolgo nisva igrala skupaj, nazadnje na dvorišču še kot otroka in se veselim izkušnji v Mariboru še po tej plati. Poznam pa tudi številne preostale igralce z medsebojnih tekem v slovenski ligi. Čaka me nov izziv, ki se ga veselim. Verjamem, da bo klub znova prišel v vrh slovenskega nogometa, sam pa želim pomagati pri uresničevanju naslednjih ciljev kot pomemben del ekipe," je še dodal Repas.

Repas, ki je z Mariborom sklenil pogodbo do leta 2027, je doslej v slovenskem državnem prvenstvu na 51 nastopih dosegel pet zadetkov.

Repas je šesti zimski novinec po Maksu Barišiću, Lanu Vidmarju, Pijusu Širvysu, Etiennu Beugreju in Redwanu Bourlesu.