Razdor med Bayernom in Manuelom Neuerjem: Je to začetek konca legendarnega vratarja na Bavarskem?

Po Oliverju Kahnu se je oglasil tudi Salihamidžić in pristavil svoje misli o situaciji z Manuelom Neuerjem, ki povzroča težave po tem, ko je moral klub zapustiti njegov dolgoletni prijatelj.

Uredništvo
5. februar 2023

Športni direktor Bayerna je zelo razočaran nad vedenjem Manuela Neuerja. (Foto: Getty Images)

Hasan Salihamidžić je obtožil Manuela Neuerja, da v sporu zaradi odpustitve trenerja vratarjev Tonija Tapalovića svoje interese postavlja nad interese Bayern Münchna. Neuer, ki je zaradi zloma noge že nekaj časa odsoten z nogometnih zelenic, je nedavno v intervjuju kritiziral odločitev kluba, da se razide s Tapalovićem, ki je njegov dober prijatelj.

Nemški reprezentant je dejal, da je odhod njegovega dolgoletnega mentorja hud udarec in dodal, da ga je odločitev kluba prizadela.

Neuerjevi komentarji so naleteli na kritike vodstva Bayerna. Najprej je svoje povedal izvršni direktor Oliver Kahn, zdaj pa še športni direktor Hasan Salihamidžić. Ta je za nemški BILD izjavil, da je od Neuerja pričakoval več in da odhod Tapalovića ni njegova skrb.   

"Razumem, da je Manuel osebno prizadet. Toda od njega bi pričakoval drugačno vedenje, zlasti ker gre za našega kapetana. Odločitev glede Tapalovića, ki je bila težka tudi za nas osebno, v tej zadevi z Manuelom ni imela nobene zveze in to smo mu tudi pojasnili. Razočarani smo, ker je Manuel svoje interese postavil nad interese kluba."


Tapalović je bil tudi poročna priča na Neuerjevi poroki.