Razlog za preplah? Harry Kane se ni pojavil na prvem treningu

Sky poroča, da se zvezdnik Tottenhama Harry Kane ni pojavil v klubskem trening centru, kjer bi se moral danes predvidoma udeležiti prvega treninga pred pričetkom nove sezone.

Uredništvo
2. avgust 2021, 1:21

Harry Kane je pred meseci izrazil željo po odhodu iz Tottenhama. (Foto: Getty Images)

V Angliji se na obzorju riše nova zanimiva prestopna zgodba. Sky poroča, da se Harry Kane, kapetan in prvi zvezdnik Tottenhama, danes ni pojavil v trening centru, kjer naj bi se v skladu z dogovorom udeležil prvega treninga pred pričetkom nove sezone. Razlogi za njegovo odsotnost niso znani, nedvomno pa odsotnost sama zbuja veliko polemik,  sploh če vemo, da je Kane tik pred pričetkom evropskega prvenstva javno priznal, da želi zapustiti svoj matični klub.

Od te točke naprej je bilo vse v primežu govoric. V času evropskega prvenstva so le-te razumljivo poniknile, kljub temu pa je v Angliji obveljalo prepričanje, da je Manchester City storil konkreten korak in Tottenhamu za 28-letnega napadalca ponudil okroglih 100 milijonov funtov odškodnine.

Tottenham naj bi ponudbo za Kane zavrnil in zavzel stališče, da Kana ne bo prodal, neuradno pa v Angliji poročajo, da želi Tottenham s tem le še dodatno naviti ceno za 20 milijonov funtov.

Poleg Manchester Cityja naj bi se za Kana potegoval tudi evropski prvak Chelsea, Tottenham pa na drugi strani zaključuje odmeven nakup argentinskega branilca Cristiana Romera iz Atalante.