Razvpiti Kokorin je Rusiji dejal "Do svidaniya" in se preselil v Italijo

Razvpiti ruski napadalec Aleksandr Kokorin bo pri 29 letih prvič v svoji karieri zaigral v tujini. Uspel mu je velik met, saj je iz Spartaka prestopil v Fiorentino.

Uredništvo
22. januar 2021, 11:27

Aleksandr Kokorin je postal novi član Fiorentine. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Aleksandr Kokorin je pri 29 letih prvič v svoji karieri zapustil ruski nogomet in sklenil zanimiv prestop, ki bo bržčas precej dobro razkril njegovo pravo vrednost na nogometnem tržišču. Kokorin je namreč iz Spartak prestopil v italijansko Fiorentino, ki je zanj plačala 4 milijone evrov odškodnine ter z njim sklenila tri in pol letno pogodbo.

Kokorin se je v preteklosti že spogledoval s prestopom na Zahod, še posebej veliko navdušenje pa je nad njim kazal nekdanji trener Arsenala Arsene Wenger. Kokorin je raje izbral varno zavetje najboljšega ruskega kluba Zenita, njegova kariera pa je bila malodane končana zaradi škandala, ko je skupaj s soigralcem Pavlom Mamaevom pretepel ruskega državnega uradnika in leto dni preživel za zapahi.

Kokorin bo drugi ruski nogometaš v Serie A po Alekseju Miranchuku, ki se je pred pričetkom sezone iz Lokomotive preselil v Atalanto.