Razvpiti Luis Rubiales je iskal pomoč pri Aleksandru Čeferinu: 'Njegove ideje so bile absurdne'

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je razkril, da je razvpiti nekdanji predsednik španske nogometne zveze Luis Rubiales v njem iskal zaveznika in ga prosil za pomoč in zaščito.

Uredništvo
9. april 2024

Luis Rubiales (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Nekdanji prvi mož španske nogometne zveze (RFEF) Luis Rubiales je v evropskem nogometu opravljal zelo pomembno vlogo, saj je bil podpredsednik UEFA in član izvršnega komiteja te zveze. Rubiales je bil tako tesen sodelavec predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, nanj pa se je skušal nasloniti takoj, ko je izbruhnila afera po kontroverznem poljubu španske reprezentantke Jenni Hermoso, ki ga je kasneje stala vseh nogometnih funkcij.

To je bil šele začetek kalvarije, saj je Rubiales trenutno obtožen korupcije, in sicer naj bi pošteno napolnil svoje račune pri sklenitvi posla, v katerem je za šest let tekme španskega supepokala prodal organizatorjem v Savdski Arabiji.

Nedavno aretirani Rubiales je skušal Čeferina vključiti v svoje težave oziroma je v njem videl nekoga, ki ga lahko izvleče iz blata.

"Po izreku suspenza mi je pošiljal sporočila. Jamral je zaradi svoje družine in mi govoril, kako njegove hčerke nimajo ničesar, da nimajo tega in onega. Od mene je pričakoval pomoč."

"Vprašal sem ga, kako mu lahko pomagam. Ko mi je povedal, sem ga zavrnil, saj so bile njegove ideje absurdne. Klical je tudi ostale. Iskal je pomoč, vendar ne v povezavi z nogometom."

"Odgovoril sem na njegov poziv, vendar mu nisem mogel pomagati. Težko je. Še pred kratkim je bil podpredsednik UEFA, sedeli smo za isto mizo, zdaj pa ga nihče več noče pogledati. Če je res, kar ga obtožujejo, je to prava katastrofa. Naj odloči sodišče."

"Za obtožbe sem izvedel iz medijev in bil presenečen. Dobro sem ga poznal, vendar se nisem zavedal teh stvari. Jaz sem odvetnik in zato vem, kaj pomeni predpostavka nedolžnosti. Naj se brani pred sodiščem, UEFA pa s tem nima nič," je povedal Čeferin.

Preiskovalci so na Rubialesovih računih našli velike količine denarja, za katerega pravi, da ga je pridobil s 'trdim delom in varčnostjo'.