Real Madrid: Trije člani ekipe so blizu novim pogodbam, Nacha pa v ZDA vabi tudi Lionel Messi

Pestro obdobje pri Real Madridu se nadaljuje. Sveže pogodbe, finale lige prvakov, prihod Endricka in priprava terena za prihod Kyliana Mbappeja - v španski prestolnici je vzdušje na vrhuncu.

Uredništvo
24. maj 2024

Nacho (Foto: Getty Images)

Pri Real Madridu imajo letos zelo pestro pomlad in enako bo tudi v poletju. Kraljevi klub je osvojil La Ligo, boril pa se bo tudi v finalu lige prvakov proti Borussii Dortmund. Poleg tega je operacija 'Mbappe v Madrid' v polnem teku, z Realom se povezuje tudi Alphonsa Daviesa in Lenyja Yora, brazilski dragulj Endrick ima prestop seveda že dogovorjen.

Premiki se dogajajo tudi v obliki podaljševanja pogodb, kmalu pa naj bi podpise na črto pristavili Luka Modrić, Lucas Vazquez in Andriy Lunin.

Nekaj več negotovosti je okoli prihodnosti branilca Nacha, ki se ga že kar nekaj časa povezuje s prestopom v letošnjem poletju. Snubijo ga klubi iz severnoameriške lige MLS in med njimi naj bi bil tudi Inter Miami, kjer igra tudi argentinski zvezdnik Lionel Messi.

Nacho je doslej vso kariero preživel pri Real Madridu, zbral je že 360 nastopov in osvojil cel kup lovorik, v tekoči sezoni je bil pomemben član ekipe trenerja Carla Ancelottija. Letos se 34-letnik ni znašel na širšem seznamu Španije za evropsko prvenstvo, ki ga bo junija gostila Nemčija. V dresu z državnim grbom je izkušeni Madridčan zbral 24 nastopov.

Pred leti je za Real Madrid nastopal tudi njegov brat Alex Fernandez, ki je precej bolj ofenzivno usmerjen igralec, trenutno pa je član Cadiza.