Real Madrid bo prebolel izgubo Marcela, Ferland Mendy je bil fantastična investicija

Številne nogometaše je kupil Real Madrid, odkar je klub zapustil Cristiano Ronaldo. Z večino je ustrelil mimo. Zadel pa je s Ferlandom Mendyjem, ki bo Realu pomagal preboleti odhod Marcela.

Miran Zore
25. februar 2021, 12:14

Foto: Getty Images

Lansko in letošnje leto je Real Madrid na igralski tržnici precej zadržan. Razlogi so seveda pretežno ekonomske narave. Pri Realu so lani in letos predvsem čistili kader ter hkrati krpali finančno luknjo. Odšli so Hakimi, Reguilon, Oscar, Javi Sanchez, James Rodriguez, nekaj pa je tudi posoj, ki lahko postanejo trajni prestopi (Odegaard, Kubo, morda tudi Jović ...). Preudarno ravnanje z denarjem je trenutno nuja in prav težko je verjeti, da je bil Real Madrid še pred letom in pol v poziciji, ko je za igralce zapravil kar 355,5 milijona evrov

Real Madrid je za sezono 2019/2020 kupil Edena Hazarda, Luko Jovića, Ederja Militaa, Rodryga, Reinierja, Alberta Sora in Ferlanda Mendyja

Leto in pol pozneje lahko ugotovimo, da je Real Madrid marsikoga plačal predrago, zadel pa je pravzaprav le z zadnjim - Ferlandom Mendyjem. Francoz je stal 48 milijonov evrov. Vsi ostali so pogoreli oziroma se mučijo s poškodbami ali pa na posojah. 

Mendy je to sezono v zelo dobri formi in stabilen na levem boku, ki je doživel preobrazbo. Dolga leta nezamenljivi Marcelo se počasi (precej ima tudi težav s poškodbami) umika. Govori se celo, da se je Brazilec z izgubljeno pozicijo že sprijaznil in bi po koncu letošnje sezone lahko tudi odšel iz Madrida. Mendy je sedanjost in prihodnost Reala iz Madrida ter hkrati eden najbolj zvestih Zidanovih igralcev to sezono. 

Realov zadetek v polno, Mendy postaja steber kluba

Sinoči, v Bergamu, je prav Mendy Real odrešil muk. Najprej je izzval prekršek za rdeči karton, po katerem je Real igral z igralcem več, nato pa s svojo "šibkejšo" desnico dosegel še gol za zmago. Svojega sploh prvega v evropskih pokalih. 

"Sploh nisem vedel, kako naj proslavim gol, ker sem prvič zadel v Evropi," je po sinočnji tekmi dejal Mendy, sicer igralec, ki je redko v ospredju in v središču pozornosti. 

Pa so mu rekli, da ne bo nikoli več igral nogometa
Mendy je močan, stabilen igralec. Je hiter, vzdržljiv in prodoren. Odličen v obrambi in zelo uporaben v napadu, saj hitro iz bočnega postane krilni igralec. Njegova "fizika", po kateri na igrišču  vidno izstopa, je po svoje fenomen, kajti Mendy je imel v mlajših letih, ko je bil pri PSG, resne zdravstvene težave. Mučil ga je kolk, razvil je artritis, zdravniki pa so mu celo dejali, da lahko na resno igranje nogometa kar pozabi. Eno leto ni igral nogometa. Naporna in dolga rehabilitacija ga je fizično in psihično ojačala.

Opazili so ga pri Le Havreju, ki ima znano akademijo, ki je dala Mahreza, Pogbaja, Payeta, Aubameyanga in mnoge drugie vrhunske nogometaše. Igral je drugo francosko ligo, ko ga je opazil Lyon (zanj je plačal pet milijonov evrov), kjer je potreboval le dve sezoni, da je prišel do francoske reprezentance in Reala. V francoski Ligue 1 je bil Mendy najboljši dribler med branilci!

Trdo delo je skupaj z veliko željo po uspehu Mendyja pripeljalo iz skromne priseljeniške družine med najboljše leve bočne branilce na svetu. Da je že zdaj boljši od Marcela, Zidane že dolgo ve. 
 
adplus-dvertising