Real Madrid bo prvo mesto v skupini proti Interju naskakoval brez Karima Benzemaja

Carlo Ancelotti je sporočil, da za obračun lige prvakov proti Interju ne bo računal na odličnega francoskega napadalca Karima Benzemaja.

Uredništvo
5. december 2021, 10:27

Izvrstni francoski napadalec si je na tekmi proti Sociedadu nategnil tetivo. (Foto: Getty Images)

Real Madrid je svoje delo v skupinskem delu lige prvakov že opravil in se uspel uvrstiti v izločilno fazo tekmovanja. Tekma proti Interju prihodnji teden bo tako pomembna zgolj iz vidika zmagovalca skupine. Inter bi z zmago v izločilno fazo napredoval kot najbolje uvrščena ekipa skupine in si, vsaj v teoriji, zagotovil lažjega nasprotnika v nadaljevanju.

Svojo računico pri tem imajo seveda tudi pri Realu, toda tekme proti aktualnemu italijanskemu prvaku se bo četa Carla Ancelottija lotila brez njihovega najbolj pomembnega posameznika.  

Carlo Ancelotti je namreč potrdil, da bo izkušeni francoski napadalec izpustil obračun z Interjem, ker si je ob nedavni zmagi nad Real Sociedadom (2:0) nategnil tetivo. Sicer ne gre za hudo poškodbo, toda italijanski strokovnjak na klopi Reala seveda ne bo tvegal tam, kjer mu to ni nujno potrebno.

Hkrati je povedal, da bo na Benzemaja verjetno že računal na naslednji ligaški preizkušnji, ki španskega velikana čaka prihodnji vikend. Proti Sociedadu se je po poškodbi Benzemaja izkazal pozabljeni Srb Luka Jović, ki bi utegnil priložnost dobiti tudi proti Interju. 

“Karim Benzema ima težave s tetivo. Med tekmo proti Sociedadu ga je to precej oviralo in mislim, da ne bo pripravljen za obračun v ligi prvakov proti Interju. Bom pa najverjetneje nanj računal za nedeljski ligaški derbi proti Atleticu,” je povedal izkušeni Carlo Ancelotti.