Real Madrid gradi 'dream team': Poleg Mbappeja je blizu tudi odlični branilec iz Bayerna

Real iz Madrida bo v sezoni 2024/25 očitno razpolagal z zares sanjskim moštvom.

Uredništvo
26. februar 2024

Alphonso Davies (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Real iz Madrida bo novo sezono začel na povsem prenovljenem stadionu Santiago Bernabeu, kot vse kaže pa bo predsednik kluba Florentino Perez domišljijo navijačev še dodatno razplamtel z nekaj fantastičnimi novinci, ki bodo okrepili že tako zvezdniško moštvo.

Prihod sijajnega francoskega napadalca Kyliana Mbappeja naj bi bil že dogovorjen, pod streho je prestop nadarjenega Brazilca Endricka, Marca pa poroča, da pozitivno napreduje tudi lov za okrepitev na igralnem položaju, ki velja za enega najbolj šibkih v moštvu.

V Madrid naj bi se preselil tudi izvrstni Kanadčan Alphonso Davies, kateremu se pogodba z Bayernom izteče junija leta 2025. Davies odlaša s podaljšanjem pogodbe z Bayernom, zato Bavarcem skoraj ne ostane druga možnost, kot da ga to poletje proda in se tako izogne scenariju, po katerem bi ga izgubil brez plačila odškodnine – kakor je že bilo v primeru odličnega Avstrijca Davida Alabe.

Real Madrid naj bi bil za Daviesa pripravljen plačati največ 50 milijonov evrov odškodnine, portal The Athletic pa trdi, da je Davies verbalno že dogovorjen z Madridčani, ki naj bi na temo njegovega prestopa z njegovimi zastopniki že opravili več zelo konkretnih pogovorov.

Davies velja za eno najbolj posrečenih okrepitev Bayerna v zadnjem obdobju, saj je v Nemčijo prispel januarja leta 2019 iz Vancouver Whitecaps, nato pa se v hitrem času razvil v enega najboljših levih bočnih igralcev v Evropi.

Pri Realu iz Madrida trenutno mesto prvega levega bočnega branilca pripada Francozu Ferlandu Mendyju, na tem igralnem položaju pa sta igrala tudi Fran Garcia in občasno celo vezist Eduardo Camavinga.