Real Madrid ima 'plan B', če se zalomi v pogajanjih s Sergiom Ramosom

Vodstvo Reala iz Madrida se zaveda nevarnosti slovesa Sergia Ramosa, zato so se v kraljevem klubu že pripravili na najhujši možen scenarij in poiskali njegovega morebitnega naslednika.

Uredništvo
18. november 2020, 11:22

Foto: uradna spletna stran kluba

Vodstvo Reala iz Madrida mora v zahtevnih časih reševati pogodbeni status enega ključnih igralcev v moštvu Sergia Ramosa, ki bi v najslabšem primeru po koncu sezone lahko zapustil klub. Španski mediji že dalj časa poročajo, da je takšen scenarij možen, sploh v primeru, če Real v pogovorih z Ramosom ne bo pokazal več fleksibilnosti, kot naj bi jo demonstriral doslej.

Časnik AS poroča, da se bodo pri Realu do zadnjega trudili skleniti dogovor z Ramosom, vendarle pa to ni edini scenarij, ki ga premlevajo v madridskem klubu. AS trdi, da ima Real oblikovan tudi t.i.'plan B', v katerem osrednjo vlogo igra Avstrijec David Alaba, ki ga v Madridu vidijo kot popolno zamenjavo v primeru Ramosovega odhoda.

Alaba bi se po koncu sezone v Španijo lahko preselil kot prost igralec, Real pa bi potencialno izgubo Ramosa lahko nasledil z igralcem, ki tako kot Ramos sodi med najboljše centralne branilce na svetu, zelo kakovostno pa lahko pokrije kar dve mesti v obrambni vrsti – na položaju v centru in na levem boku, na katerem je preigral glavnino svoje kariere.