Real Madrid in Bayern bosta znova poslovala

Real iz Madrida in Bayern sta po poročanju vseh največjih nemških in španskih medijev na pragu sklenitve dogovora za prestop igralca, na katerega Zinedine Zidane ne računa.

Uredništvo
21. januar 2020, 4:43

Alvaro Odriozola je na pragu prestopa v Bayern. (Foto: /)

Real iz Madrida ima na desnem boku obrambne vrste neverjetno gnečo. Prvi izbor na tem položaju je Dani Carvajal, občasno priložnost dobi Eder Militao, na posoji v Dortmundu blesti Achraf Hakimi, največji poraženec pa je Bask Alvaro Odriozola, ki se v letošnji sezoni že 17-krat ni uspel prebiti niti v kader za tekmo.

Vsi največji nemški in španski mediji poročajo, da bo Odriozola že danes zapustil Madrid, nekoliko presenetljivo pa naj bi kariero nadaljeval pri nemškem velikanu Bayernu iz Munchna, kjer se mu prav tako ne obeta kaj več kot vloga rezervista. Nemški Bild poroča, da naj bi se kluba dogovorila za klasičn posojo brez možnostjo odkupa pogodbe, Bayern pa naj bi v preostanku sezone plačal 3 do 3.5 milijona evrov, kolikor znaša Odriozolina plača.

Odriozola se je v Madrid preselil leta 2018, po tem ko je navduševal v majici Real Sociedada. Kraljevi klub je zanj odštel 40 milijonov evrov, kasneje pa se bo Daniju Carvajalu ni pretirano naigral, saj je večinoma vse najpomembnejše tekme igral že omenjeni Carvajal.

Odriozola je imel po poročanju španskih medijev tudi dve ponudbi španskih klubov, a se je raje kot za Athletic in Sevillo odločil za selitev na Bavarsko.