Real Madrid je demantiral besede Carla Ancelottija, ki je imel zaradi intervjuja v Italiji veliko težav

Vodstvo Reala iz Madrida se je uradno odzvala na intervju trenerja Carla Ancelottija, ki naj bi za časnik Il Giornale izjavil, da kraljevi klub ne bo zaigral na svetovnem klubskem prvenstvu.

Uredništvo
10. junij 2024

Carlo Ancelotti (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Trener Reala iz Madrida Carlo Ancelotti je dvignil veliko prahu z intervjujem v italijanskem časniku Il Giornale, v katerem je bila citirana njegova izjava, da bo Real Madrid zavrnil povabilo za udejstvovanje na svetovnem klubskem prvenstvu, ki ga bo prihodnje poletje organizirala FIFA.

Ancelotti naj bi v istem intervjuju izjavil, da so igralci preobremenjeni in da tudi finančno nadomestilo ne dosega visokih pričakovanj kluba, zraven pa je še polemično dodal, da bo potezi njegovega kluba verjetno sledil še kdo drug.

Ancelottijev intervju bi teoretično lahko odprl ogenj zoper FIFA, zato je vodstvo kluba hitro reagiralo in poudarilo svoje stališče.

"Načrtujemo, da bo naš klub ponosno in z zanosom sodeloval na tem turnirju, ki je uradne narave. Želimo osvojiti novo lovoriko, s katero bi uresničili sanje milijonov naših navijačev po vsem svetu," so sporočili iz tabora aktualnih evropskih prvakov.

Oglasil se je tudi Ancelotti sam in zatrdil, da so bile njegove besede tolmačene povsem izven konteksta.

"Nič ne bi moglo biti dlje od resnice od tega, da bi zavrnili igranje na turnirju, ki ga sam smatram kot priložnost za osvajanje novih lovorik," je povedal Ancelotti.