Real po Mbappeju v Franciji našel še naslednika Raphaela Varana, ki je pustošil proti Olimpiji v Stožicah

Kylian Mbappe je bil prva in zelo odmevna poletna okrepitev madridskega Reala, a ta se še ne namerava ustaviti. Zdaj je v Franciji našel še mladeniča, ki bo stopil v čevlje Raphaela Varana.

Uredništvo
14. junij 2024

Leny Yoro je blestel pri Lillu, pot ga bo morda zanesla v madridski Real. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Še kot zelo mlad nogometaš je Raphael Varane iz domače Francije prestopil v madridski Real, kjer je z leti zgradil izjemno uspešno kariero. Osvojil je vse, kar se v svetu nogometa osvojiti da, potem pa je zapustil špansko prestolnico.

Danes pa Kraljevki klub išče novega branilca in pogled je znova vrgel na elitno francosko Ligue 1. Tamkajšnji mediji poročajo, da je izbor padel na mladega in talentiranega 18-letnega Lenyja Yora, ki brani barve Lilla.

Pred tednom in pol je bil predsednik Reala Florentino Perez za najstnika pripravljen odšteti 30 milijonov evrov, danes pa je zgodba drugačna. Cena je poskočila, zanimanja je veliko, zato so v Madridu pripravljeni plačati tudi 50 milijonov evrov.

Yoro ima z Lillom pogodbo podpisano do konca naslednje sezone, zato bi bila morebitna prodaja pravi dobitek tudi za francoski klub. Nenazadnje je tudi vodstvo kluba že izpostavilo, da nima nič proti poletni prodaji francoskega olimpijskega reprezentanta, od katere bo Lille ogromno zaslužil.

Mladega branilca smo dodobra spoznali tudi v slovenski prestolnici, saj je z Lillom igral na tekmi Konferenčne lige v Stožicah proti Olimpiji. Takrat so Francozi slavili z 2:0, Yoro pa je na terenu preživel vso tekmo. Na prvi na domačem igrišču ni zaigral.