Red Bull in CFG se bosta borila za prevlado v Braziliji: City kupuje nov klub za 135 milijonov evrov

City Football Group (CFG) že dolgo načrtuje nakup kluba v Braziliji, kot vse kaže pa je kocka padla na klub, ki trenutno nastopa v drugi brazilski ligi.

Uredništvo
22. september 2022, 2:20

Bahia (Foto: /)

City Football Group oziroma CFG že dolgo načrtuje širitev na eno najpomembnejših nogometnih tržišč na svetu, ki po spremembi zakonodaje postaja vse bolj zanimivo za tuje vlagatelje. V Braziliji so šele nedavno dovolili, da je del lastništev nogometnih klubov v lasti zasebnega kapitala, po spremembi zakonodaje pa se je že zgodilo nekaj odmevnih prevzemov, med katerimi prednjačita vstop Red Bulla v Bragantino ter ameriškega milijarderja Johna Textorja v Botafogo.

Kot vse kaže bo novega lastnika dobil tudi drugoligaš Bahia, ki izvira iz mesta Salvador v pokrajini Bahia. Ta je tradicionalno v senci klubov iz Sao Paula in Rio de Janeira, kljub temu pa se lahko pohvali z nekaterimi velikimi dosežki, saj je nenazadnje tudi dvakrat osvojil naslov brazilskega prvaka.

Bahia nastopa na modernem stadionu Arena Fonta Nove, ki je bil zgrajen za SP leta 2014, tudi to pa je bil najbrž eden od razlogov, zakaj je CFG vrgel lovke na klub, ki ga želi razviti do te mere, kot je to z Bragantinom uspelo Red Bullu.

Lokalni mediji poročajo, da naj bi visoki predstavniki CFG že danes pripotovali v Brazilijo in zapečatili prevzem, ki naj bi bil vreden kar 135 milijonov evrov.

Bahia naj bi imela v nogometnem imperiju CFG posebno mesto, saj ga v tej skupini ne vidijo zgolj kot inkubatorja brazilskega talenta, temveč kot klub, ki ga želijo pripeljati na sam vrh brazilskega nogometa.

CFG je v zadnjem času precej agresiven pri širjenju svojega imperija, v katerem je že neverjetnih 12 klubov z vseh koncev sveta. Kot zadnji se je skupini pridružil italijanski drugoligaš Palermo, v Južni Ameriki pa je bil CFG doslej prisoten kot lastnik Montevideo Cityja iz Urugvaja.