Redko videno: NZS priznala napako sodnika in razveljavila rdeč karton Žana Žužka

Nogometna zveza Slovenija je priznala hudo sodniško napako na tekmi med Koprom in Radomljami, na kateri je sodnik Darjan Kovačič izključil napačnega igralca.

Uredništvo
23. november 2021, 8:04

NZS je zaustavila postopek zoper Žana Žužka. (Foto: /)

Na nedeljski tekmi državnega prvenstva med Koprom in Radomljami je ogromno pozornosti požel delivec pravice na srečanju Darjan Kovačič, ki je sredi drugega polčasa poskrbel za eno bolj kontroverznih sodniških odločitev v letošnji sezoni. V 66. minuti je izključil branilca Kopra Žana Žužka, ker naj bi na golovi črti igral z roko, pravi krivec pa je bil njegov soigralec Karlo Bručić.

Po pregledu video posnetkov je disciplinski sodnik ugotovil hudo zmoto in postopek zoper Žužka zaustavil.

"Zoper Žana Žužka je bil sprožen disciplinski postopek zaradi suma preprečitve čiste priložnosti za zadetek, za kar je prejel neposreden rdeči karton. Disciplinski sodnik na podlagi pridobljene dokumentacije in posnetkov ugotavlja, da je prišlo s strani sodnikov do napačne identifikacije izključenega igralca ter da zgoraj navedenega očitanega prekrška le-ta ni storil. Posledično se zoper Žana Žužka postopek ustavi.

V skladu s 3. odstavkom 32. člena Disciplinskega pravilnika NZS odločitve sodnika, sprejete med tekmo, ne smejo biti predmet disciplinskega postopka, razen odločitve, ki so posledica očitne napake, npr. zmote v identifikaciji kaznovane osebe. V tem primeru se disciplinski postopek lahko vodi zgolj zoper osebo, ki je dejansko povzročila prekršek.

"Disciplinski sodnik na podlagi priložene dokumentacije ter pregleda posnetkov tako ugotavlja, da je navedeni prekršek storil Karlo Bručič, zato se mu izreče kazen prepovedi nastopanja na eni prvenstveni tekmi,"
so pojasnili pri Nogometni zvezi Slovenije.