Novopečeni angleški prvoligaš se krepi

Rekorden nakup Cardiff Cityja

Novi član angleške elite Cardiff City je z nakupom Danca Andreasa Corneliusa iz Kobenhavna opravil največji nakup v svoji zgodovini. Prestop je vreden skoraj 9 milijonov evrov.

Damjan Tratnik
2. julij 2013, 12:50

(Foto: Getty Images)

Novopečeni angleški prvoligaš Cardiff City je del velikanskega televizijskega kolača, ki ga prinaša igranja v Premiershipu, že namenil za prvo večjo okrepitev svojega igralskega kadra. Novi član kluba, pri katerem nastopa tudi nekdanji prvi strelec slovenskega državnega prvenstva Etien Velikonja, je postal 20-letni danski napadalec Andreas Cornelius, ki se v Wales za 8.7 milijona evrov preselil iz vrst danskega prvaka Kobenhavna. Kar 193 centimetrov visoki napadalec, ki je bil v minuli sezoni z 18 zadetki najboljši strelec danskega prvenstva, je s svojim novim klubom podpisal petletno pogodbo.

Cardiff City bo v prihodnji sezoni po vsej verjetnost močnejši tudi za mladega angleškega reprezetnanta Toma Incea, katerega je pred časom v svoje vrste vabil tudi Liverpool. Iz vodstva Blackpoola so sporočili, da je odškodnina že dogovorjena, vodstvo Cardiffa pa bo v prihodnjih dneh skušalo skleniti še dogovor z igralcem.