Rekordno število okužb v slovenski nogometni ekipi: Kar 22!

Slovenska ženska reprezentanca zaradi okužb ne bo odigrala tekme proti Estonkam, estonska nacionalna televizija pa poroča, da je bilo v slovenski ženski izbrani vrsti pozitivnih kar 22.

Uredništvo
25. oktober 2020, 3:52

Foto: nzs.si

Slovenska ženska reprezentanca bi se morala 27. oktobra v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomeriti z Estonijo, iz NZS pa so danes sporočili, da je tekma zaradi pozitivnih testov v slovenski reprezentanci prestavljena na kasnejši termin.

NZS je zapisala, da so reprezentantke prva testiranja opravile že v ponedeljek, 19. oktobra, tedaj pa je bila pozitivna le ena nogometašica, ki se zbora ni udeležila. Na drugem testiranju, ki se je odvijalo na dan reprezentančnega zbora, ni bilo pozitivnih testov, testiranja v Estoniji pa so dala povsem drugačne rezultate.

"Kljub temu, da so izpolnjevali vse predpisane ukrepe, uporabljali zaščitne maske in razkuževali roke, je na včerajšnjem testu v Estoniji slovenska delegacija vrnila večje število pozitivnih vzorcev na COVID-19, zaradi česar bo torkova tekma z Estonijo prestavljena na kasnejši termin," so zapisali pri NZS.

Estonska nacionalna televizija ERR je bila bolj konkretna, saj trdi, da je bilo v slovenski reprezentanci pozitivnih nič manj kot 22 testov, kar je največ v katerikoli slovenski ekipi doslej.

"NZS je bila nemudoma obveščena o nesrečnem spletu okoliščin v ženski reprezentanci in je že aktivirala skupino znotraj NZS, ki bo pomagala pri varnem povratku deklet v Slovenijo," so še sporočili iz slovenske nogometne zveze.