Reprezentančni premor priložnost za menjavo trenerja v PSG? Thiago Motta pritiska

V PSG verjetno še ne bodo menjali trenerja, a ko ga enkrat bodo, se jim bo ponudil tudi dolgoletni nogometaš Thiago Motta.

Uredništvo
10. november 2020, 9:14

Foto: /

Thomas Tuchel na trenerski klopi pri francoskem prvaku PSG ne sedi preveč čvrsto. Nemec najverjetneje ne bo dolgoročna rešitev na tej poziciji, saj se mediji v Franciji in tudi drugod že tedne in mesece dolgo "zabavajo" z iskanjem novega trenerja. Tudi športni direktor Leonardo naj Tuchlu ne bi bil naklonjen, a dokler Tuchla vsaj približno "pokriva" rezultat, menjave (še) ne gre pričakovati.

Pojavile pa so se govorice, da bi pri PSG lahko poizkusili z mladim trenerjem in človekom iz lastnih vrst. Thiago Motta bi lahko postal kandidat za trenerja, če bo PSG dejansko odstavil Tuchla. Brazilec je v PSG kot igralec preživel šest let, nato pa deloval še v mladinskem pogonu. Lansko leto se je prvič preizkusil v samostojni trenerski vlogi, do decembra je vodil Genoo. Odtlej čaka na novo priložnost. Morebitni ponudbi PSG pa bi bil naklonjen.

"Laska mi, da me ljudje omenjajo. Ponosen in vesel sem. Lepo je videti, da me navijači cenijo. Upam, da bom nekega dne povrnil izkazano zaupanje. Moja filozofija je uresničljiva v PSG," je dejal nekdanji nogometaš Interja, Genoe, Atletica iz Madrida in Barcelone