Repriza uspeha z Gignacom ni uspela: Predragi Francoz je ostal brez pogodbe

Andre-Pierre Gignac je postal prava legenda Tigresa in mehiškega nogometa, povsem drugače pa se je razpletla avantura njegovega rojaka Floriana Thauvina.

Uredništvo
24. januar 2023, 10:41

Florian Thauvin (Foto: /)

Florian Thauvin je pred dvema letoma šokiral Francijo, ko je sporočil, da bo kariero nadaljeval v vrstah mehiškega Tigresa, pri katerem je za dobro ime francoskih nogometašev jamčil Andre-Pierre Gignac, izvrstni napadalec, ki velja za enega najboljših igralcev v zgodovini mehiškega prvenstva.

Thauvin se je za Tigres odločil pri 27 letih, kot francoski reprezentant in eden glavnih igralcev Marseilla, ki je imel v Evropi ponudbe velikanov, kakršen je denimo Milan, dandanes pa si bržčas pogosto zastavlja vprašanje, ali je bil dober zaslužek v Mehiki vreden tega, da je tako nenadno pretrgal nit svoje kariere.

Thauvin je po letu dni in pol zapustil Tigres, in sicer sta se obe strani dogovorili za predčasno prekinitev sodelovanja. Thauvin je za Tigres na 38 tekmah dosegel osem zadetkov in prispeval pet asistenc, kar je za igralca, ki je sodil med najbolje plačane v zgodovini mehiškega prvenstva, seveda premalo.

Mehiški mediji poročajo, da so bili v Tigresu nezadovoljni tudi zaradi nenehnih poškodb, upoštevajoč vse dejavnike pa so se na koncu odločili z 10-kratnim francoskim reprezentantom prekiniti sodelovanje.

Thauvi je tako prost igralec, trenutno pa naj bi bil najbližje povratku v Marselle, za katerega je že zaigral v dveh različnih obdobjih svoje kariere.