Rešitev za zvezno vrsto: Hansi Flick je zahival rokave pri Barceloni, želi si zvezdnika Real Sociedada

Bo to prva odmevna okrepitev Barcelone pred novo sezono? V igri je 25 milijonov evrov za igralca, ki je za La Real zbral skoraj 250 nastopov, igral pa je tudi v Bundesligi in v Premier League.

Uredništvo
6. junij 2024

Mikel Merino Zazón (Foto: Getty Images)

Glede poletnih aktivnosti na temo preoblikovanja igralskega kadra pred novo sezono pri Barceloni je marsikaj še nejasno. Veliko sredstev za nakupe zvezdniških igralcev ne bo, zato bodo morali veljaki v klubskih pisarnah poslovati iznajdljivo in preudarno. Nekaj denarja bo na voljo, okrepitve bodo prispele - prostora za napake pa ne bo veliko.

Katalonski velikan je nedavno pozdravil novega trenerja, delo je dobil nemški strateg Hansi Flick, ki je pred tem vodil Bayern in Nemčijo.

Prioriteta pri Barceloni je okrepitev za zvezno vrsto in v tem pogledu se s svojimi delodajalci strinja tudi Flick, pri tem pa je na vrhu seznama 27-letni Mikel Merino. Gre za reprezentanta Španije, ki je član Real Sociedada in se dlje časa spogleduje s prestopom.

Španski mediji poročajo, da so Katalonci pripravljeni zanj odšteti 25 milijonov evrov fiksne odškodnine, pet milijonov pa v obliki bonusev. Merino pa je tudi že pošiljal določene signale, da ne bi imel prav nič proti poletni selitvi v Barcelono. Gre sicer za otroka Osasune, ki je bil tudi pri Borussi Dortmund, v La Real pa je prestopil iz Newcastla.

V zadnjih letih je bil zelo pomemben član ekipe Real Sociedada, zbral je kar 242 nastopov in prispeval 27 golov ter 30 asistenc.