Rijeka stavi na Slovenca: Rožmanu pogodba do leta 2024

Rijeka je aktivirala klavzulo v pogodbi slovenskega trenerja Simona Rožmana, ki bo po novem na Rujevici ostal vse do leta 2024.

Uredništvo
16. februar 2021, 7:15

Foto: uradna spletna stran kluba

Med Rijeko Matjaža Keka in Simona Rožmana je kar nekaj pomembnih razlik – predvsem ekonomske narave – kot kaže pa bo obema slovenskima strategoma skupno, da bosta na Kvarnerju preživela dolgo obdobje svojih trenerskih karier. Kek se je na klopi Rijeke zadržal pet let, toliko časa pa bo Rijeko v primeru spoštovanja veljavne pogodbe vodil tudi Rožman, ki je danes z Rijeko podaljšal sodelovanje vse do leta 2024.

"Hvala klubu za podporo, ki veliko pomeni vsem nam v strokovnem štabu. Verjamem, da bomo skupaj lahko uresničili zastavljene cilje. Želja vseh nas je, da nadaljujemo po isti poti. V tem trenutku morda situacija ni najboljša, vendar pa smo vedeli, da nas čakajo vzponi in padci. Hvala klubu, ker razmišlja podobno. Vsi želimo razvijati vsebino na igrišču, promovirati mlade igralce, pri tem pa ne želimo pozabiti na rezultatske ambicije, saj se bomo vedno trudili osvojiti kakšno lovoriko in nastopati v evropskih pokalih,"
je povedal Rožman.

Rožman si kot največji uspeh na klopi Rijeke lahko šteje zmago v hrvaškem pokalu, v letošnji sezoni pa se je uvrstil tudi v skupinski del lige Europa. Rijeka trenutno na lestvici hrvaškega prvenstva zaseda četrto mesto.
 
adplus-dvertising