Rimljani po zmagoviti seriji ne izključujejo boja za naslov državnega prvaka

Elitna italijanska nogometna liga se v boju za naslov prvaka zdi odprta kot že dolgo ne. Serijskega zmagovalca ni pri vrhu, kjer so ekipe sicer zelo zgoščene.

Uredništvo
18. december 2020, 9:05

Foto: Getty Images

Rimska Roma je ena od bolj vročih in razpoloženih ekip v italijanski Serie A in tudi širše. Sinovi volkulje so v četrtkovem večeru zabeležili že tretjo zaporedno prvenstveno zmago, s tem pa so na tabeli skočili na tretje mesto, ki si ga delijo z Juventusom.

Giallorossi so tokrat s 3:1 ugnali Torino, slednji pa je velik del tekme igral z igralcem manj v polju zavoljo izključitve. Eden od strelcev za Rimljane je bil znova Henrikh Mkhitaryan, ki je v zadnjih tednih brez dvoma nosilec igre v svojem klubu.

"Napredujemo iz tekme v tekmo. Zdaj imamo nekaj dni, da se ustrezno pripravimo na Atalanto, ki bo zahteven tekmec. A saj je v ligi vsak zahteven. Veliko tekem je še pred nami, težko rečem, da smo kandidati za scudetto, vsekakor pa je to atipična sezona, kjer se lahko zgodi marsikaj, saj smo pri vrhu zelo skupaj," je dejal Mkhitaryan.

Armenec je že pri sedmih doseženih zadetkih v sezoni, nobenega ni prispeval z bele pike, in je najboljši strelec svojega kluba v pričujoči izvedbi Serie A.