Rivali gor ali dol: Xavi je stopil v bran Vinicius Juniorju in ga primerjal celo z Neymarjem

Trener Barcelone se strinja z opazkami, da so tehnično sposobnejši nogometaši tarče agresivnejših prijemov nasprotnih igralcev. Tudi Viniciusa je potrebno zaščititi v tem pogledu.

Uredništvo
4. februar 2023, 4:50

Vinicius José Paixao de Oliveira Júnior bo letos poleti praznoval svoj 23. rojstni dan. (Foto: Getty Images)

Vinicius Junior je iz sezone v sezono vse bolj pomembno orožje Real Madrida. Mladi brazilski virtuoz je sijajen v preigravanjih, krasi ga eksplozivna hitrost, v zadnjih dveh sezonah pa je svoji igri dodal še gole in asistence. Zelo ga je težko zaustaviti na regularen način, zato se nad njim stori veliko prekrškov. Zadevo je pokomentiral tudi Xavi.  

Trener Barcelone meni, da bi morale sodniške organizacije takšne nogometaše bolje zaščititi. Vinicius Jr. pa ga spominja na Neymarja.   

“Vinicius Junior je sijajen igralec v situacijah 1 na 1 in posledično so igralci nasprotnih ekip agresivnejši do njega. Enako je bilo tudi tedaj, ko je Neymar igral še pri Barceloni. Sodniki in pristojne organizacije morajo vsekakor poskrbeti, da se nogometaše zaščiti v tovrstnih situacijah.”  

Vinicius je v tej sezoni zbral 30 nastopov, ob tem je prispeval 13 golov in 6 asistenc. Real Madrid se v La Ligi nahaja na 2. mestu.