River Plate je igral kot v transu, a mu je za finale vseeno zmanjkal en gol

Brazilski Palmeiras je prvi veliki finalist pokala Libertadores! Navkljub zmagi s 3:0 na prvi tekmi je povratna prinesla prvovrstno dramo, v kateri je River s svojo taktiko popolnega napada skorajda uspel preobrniti zaostanek.

Uredništvo
13. januar 2021, 9:03

River Plate je izpadel v polfinalu pokala Libertadores. (Foto: /)

Razplet prve polfinalne tekme pokala Libertadores med Palmeirasom in River Platejem je napovedal, da bo povratna tekma zgolj rutina, a se je zgodilo vse prej kot to. Palmeiras je v Buenos Airesu namreč slavil s 3:0 in si na stežaj odprl vrata do velikega finala, na povratni tekmi v Sao Paulu pa so milijonarji igrali na vse ali nič, Palmeiras stisnili na svojo igralno polovico, se že močno spogledovali s popolnim preobratom, a je na koncu vendarle zmanjkal en zadetek.

River je srečanje začel sijajno, saj je z zadetkoma branilca Roberta Rojasa in napadalca Rafaela Borreja do polčasa vodil že z 2:0, v nadaljevanju pa je osrednjo vlogo zavzel Palmeirasov vratar Weverton, ki je skupno zbral kar 11 obramb. Riverju ni pomagalo niti 18 strelov proti vratom nasprotnika in 66-odstotna posest žoge, zato je bilo razumljivo razočaranje po izpadu velikansko.

"Vedeli smo, da navkljub visoki zmagi na prvi tekmi ta obračun še zdaleč ni končan. Resnično smo trpeli in River je bil fantastičen nasprotnik,"
je po tekmi povedal Palmeirasov junak Weverton.

Palmeiras bo ime svojega nasprotnika v velikem finalu izvedel nocoj, ko se bosta na povratni tekmi pomerila Boca Juniors in Santos. Prvi obračun v Argentini se je končal brez zadetkov.
 
adplus-dvertising