River Plate po vzoru Boce vabi svojo legendo

Po tem, ko je Boca Juniors v svoje vrste zvabila ljubljenca navijačev Carlosa Teveza, želi tudi River poskrbeti za prestopno bombo in se okrepiti z igralcem, čigar prihod bi med navijači zanetil pravo evforijo.

Uredništvo
2. maj 2020, 10:05

Bo Gonzalo Higuain svojo bleščečo kariero sklenil v majici River Plateja? (Foto: /)

Argentinski zvezdnik Gonzalo Higuain je otrok River Plateja, saj je pri kultnem argentinskem klubu preživel kar deset let svojega življenja in se iz Riverja že leta 2007 podal v Evropo, kjer je kot član Reala iz Madrida, Napolija, Chelseaja, Milana in nazadnje Juventusa zgradil izjemno kariero. Pipita danes šteje 32 let in se počasi že ubada z razmišljanji o koncu kariere, v zadnjih tednih pa je bilo veliko govora o tem, da naj bi si sklepno dejanje kariere želel odigrati prav pri Riverju.

Higuain se trenutno mudi v Buenos Airesu, kjer pomaga svoji težko bolni materi, v vmesnem času pa pomaga tudi svojemu nekdanjemu klubu, saj je denimo pred dnevi gostoval v klubski video konferenci, na kateri je delil nasvete mladim klubskim upom.

Njegova pogodba z Juventusom je veljavna do leta 2021, športni direktor Riverja Enzo Francescoli pa je odkrito priznal, da v Riverju obstaja velika želja po Higuainovemu povratku.

"Odločal bo on. Danes želi spoštovati svojo pogodbo z Juventusom, zato bomo o tem lahko bolj konkretno govorili kasneje. Seveda je za nas zelo pomemben igralec, pomembno pa je, da si tudi on želi priti k nam. Počakali bomo, nato pa bomo o tej možnosti spregovorili preko uradnih komunikacijskih kanalov med kluboma. Vedno je lepo videti, da se ikona Riverja želi vrniti nazaj. Za nas je Higuian zelo pomemben igralec, saj je zrasel v tem klubu , tudi njegov oče pa je igral za River. Bomo videli, kako se bo odločil v prihodnosti," je povedal Francescoli.
 
adplus-dvertising