Robert Lewandowski je en gol oddaljen od enega najbolj norih rekordov Bundeslige

Robert Lewandowski je zaradi poškodbe izpustil štiri prvenstvene tekme, po povratku pa je na dveh tekmah zabil štiri gole in se vrnil v igro za rušenje zgodovinskega rekorda Gerda Mullerja.

Uredništvo
9. maj 2021, 8:22

Bo Robert Lewandowski zrušil rekord Gerda Mullerja? (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Poljski stroj za gole Robert Lewandowski je v kritičnem delu sezone staknil poškodbo, zaradi katere je izpustil obe tekmi četrtfinala lige prvakov proti PSG, izpustil pa je tudi štiri prvenstvene tekme, s čimer je moral prisilno opustiti vznemirljiv lov na strelski rekord Gerda Mullerja iz sezone 1971/72, v kateri je kultni Der Bomber dosegel rekordnih 40 prvenstvenih zadetkov.

Lewandowski je bil pred poškodbo pri številki 35, na zgolj prvih dveh po povratku pa je dosegel kar štiri gole in zdaj za enim najbolj izjemnih rekordov v zgodovini nemškega nogometa zaostaja le še za en gol. Lewandowski je ob včerajšnji zmagi Bayerna proti Monchengladbachu s 6:0 dosegel tri gole, po tekmi pa je odgovoril na nenavadno novinarsko vprašanje, ali v času lovljenja Mullerjevega rekorda od soigralcev še toliko bolj zahteva, naj ga zasipavajo z žogami.

"Ne, nikakor. Ne počnem takšnih stvari. Ko si nečesa preveč želite, vam to na koncu ne bo uspelo. Ko igraš za ekipo, boš dočakal svojo priložnost. Jaz bom za ekipo še naprej dajal vse od sebe. Zelo sem hvaležen soigralcem za vse asistence," je povedal Lewandowski.

Lewandowski je v letošnji sezoni svojih 39 zadetkov dosegel na vsega 27 tekmah. Skupno je v majici Bayerna zbral 327 nastopov in dosegel 292 zadetkov.

 
adplus-dvertising