Roberta Ramšaka so vabili tudi v Dinamo in Hajduk, šef akademije v Leipzigu pa ga primerja z legendo Bayerna

Nemški časnik TZ poroča, da je imel nadarjeni vezist slovenskega porekla Robert Ramšak na mizi tudi ponudbi obeh največjih hrvaških klubov.

Uredništvo
6. februar 2024

Robert Ramšak (Foto: uradna spletna stran kluba)

Robert Ramšak še ni debitiral v članskem nogometu, a je v svoji rosno mladi karieri že uspel dvigniti ogromno prahu in sprožiti več različnih zakulisnih bitk. Ramšak je zrastel pri Bayernu iz Munchna, a je nedavno sprejel odločitev, da bo svoj razvoj nadaljeval v Leipzigu, kjer bo sprva postal član mladinske ekipe U-19.

Ramšak je z Leipzigom sklenil dogovor, po katerem imel najprej štipendijsko pogodbo, ko bo postal polnoleten pa bo klub z njim sklenil še profesionalno pogodbo.

Njegov zastopnik Đuro Božanović je za časnik TZ razkril, da je Ramšak zapustil Bayern, ker naj bi imele obe strani drugačen pogled na njegov potencial, šef mladinske akademije Leipziga Manuel Baum pa naj bi bil navdušen nad njegovim znanjem in naj bi v Ramšaku celo videl igralca, ki ga spominja na Thomasa Mullerja.

Zelo zanimiva bo tudi bitka za njegovo reprezentančno naklonjenost. Ramšak je po očetu Slovenec in po mami Hrvat, obe državi pa se truditi 17-letnika prepričati, da bi postal član njunih reprezentančnih selekcij. Vodstvo NZS je že vzpostavilo stike, agresivni pa so tudi na Hrvaškem, kjer sta se poleg zveze v boj zanj podala tudi oba največja kluba Dinamo in Hajduk, ki sta ga želela pripeljati v svoje vrste.

Ramšak je kot član nemške reprezentance do 17 let osvojil naslov evropskega prvaka, sam pa je bil na tem turnirju zabil kar štiri zadetke.