Rogaška Slatina: 'Naš klub pokonci držijo prostovoljci! Ostajamo pošteni, čeprav brez licence'

V Rogaški Slatini bodo očitno vztrajali naprej, četudi klub ni pridobil licence za igranje v prvi ligi za naslednjo sezono.

Uredništvo
23. maj 2024

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Rogaška Slatina izgublja prvoligaša, kajti na obeh stopnjah odločanja pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) je bil štajerski klub neuspešen. Tekmovalne licence za prvo ligo za prihodnjo sezono finalistu pokalnega tekmovanja ni uspelo pridobiti. 

Jeza in nezadovoljstvo v klubu sta velika, temu primerni so tudi prvi odzivi. Odzval se je že športni direktor kluba Nino Ivanič in sporočil, da "je nekdo pač odločil, da licence ne bo". Celotno njegovo izjavo najdete tukaj

Iz kluba pa so danes poslali še eno sporočilo in v njem izpostavili predvsem odrekanje posameznikov ter lokalne skupnosti, da je Rogaška Slatina sploh lahko preživela sezono v prvi ligi.

"Nimamo zaposlenih v klubski administraciji, nimamo zaposlenih za vzdrževanje objektov, nimamo neomejenih sredstev, za nami ne stojijo državna podjetja, prav tako ne prihajamo iz bogate občine. Imamo prostovoljce, ki po službi kosijo igrišče in urejajo športni park, imamo ljudi, ki zapostavljajo družine, da Rogaška igra prvo nogometno ligo, imamo posameznike, ki sebi in bližnjim odrekajo, da nogometu dajejo, imamo ekipo, ki je pokazala, kam sodimo, imamo navijače, ki so z nami prepotovali Slovenijo.

Nismo v kravatah in blišču. Smo preprosti in srčni. In srčnosti ni mogoče pridobiti z licenco. Takšen si. Ali pa nisi. Mi bomo srčni, pošteni tudi naprej. Brez licence."