Rogaška niza zmago za zmago in je po formi najresnejši kandidat za pokalni naslov

Rogaška je izvrstno formo v drugem delu sezone potrdila tudi na gostovanju v Domžalah, kjer je zmagovalca odločil zgodnji zadetek Brazilca Thalissona.

Uredništvo
10. april 2024

Domžale
0 : 1
500 gledalcev
Sod.: Martin

Rogaška
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
Domžale: Rogaška:

Thalisson (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Če bi štel le drugi del sezone, se Rogaška ne bi borila le za Evropo, temveč kar za naslov prvaka. Slatinčani drvijo proti sredini lestvice, novo zmago pa so zabeležili v Domžalah, kjer je edini zadetek padel že v četrti minuti, ko je po neodločni reakciji domžalske obrambe s pretkanim strelom v polno zadel Brazilec Thalisson.

Domžale so odigrale v ritmu spomladanskega dela sezone, kar ne pomeni prav nič dobrega. Hitro se je izkazalo, da je bila zmaga proti Bravu le preblisk, saj so bili Domžalčani danes bolj ali manj nenevarni za vrata Ajdina Mulalića, sicer nekdanjega vratarja Domžal.

Rogaška je imela v drugem polčasu priložnost za povišanje vodstva, a je prvi strelec moštva Patrik Mijić neoviran preveč okleval in s podajo zapravil priložnost za zadetek. V sodnikovem dodatku se je Domžalam ponudila priložnost za remi, a je srbski napadalec Filip Stuparević z glavo za malo zgrešil cilj.

V naslednjem krogu bo Rogaška gostila Celje, Domžale pa Olimpijo.

 

Standings provided by Sofascore