Rojen za velike turnirje: Xherdan Shaqiri je edini igralec z golom na zadnjih šestih tekmovanjih

Shaqiri se vselej prebudi takrat, ko je na sporedu svetovno ali pa evropsko prvenstvo in enako je bilo letos, včeraj je Švicar presenetil s čudovitim zadetkom.

Uredništvo
20. junij 2024

Xherdan Shaqiri je specialist za velika tekmovanja v dresu Švice! (Foto: Getty Images)

Xherdan Shaqiri že dolga leta navdušuje v dresu Švice in tudi zdaj, ko je že v letih in ko ima za seboj skromno sezono na klubski ravni, še vedno odkrije posebno dobro formo, kadar si obleče majico z grbom Švice. Sinoči je nekdanji član Interja, Bayerna in Liverpoola presenetil s pravo lepotico, ko je udaril z razdalje in poskrbel za zmago.

Zdaj je kultni Shaqiri vsaj en gol dosegel kar na zadnjih šestih velikih turnirjih! S tem se ne more pohvaliti prav noben drug igralec.

V polno je spretni ofenzivec meril na svetovnih prvenstvih 2014, 2018 in 2022, na evropskih prvenstvih pa v letih 2016, 2020 in 2024! Samo na Euru je doslej skupno prispeval že pet golov, to je več od vseh švicarskih igralcev v vsej zgodovini izbrane vrste.

Hkrati je Shaqiri sinoči postal šele prvi nogometaš, ki nastopa v severnoameriški ligi MLS in je ob tem dosegel zadetek na Euru.