Rojeva se eden najbolj norih rekordov v angleški zgodovini: Haaland je že pri 42 golih!

Erling Braut Haaland je danes zabil že šesti hat-trick v letošnji sezoni, samo na zadnjih dveh tekmah pa je dosegel kar osem golov!

Uredništvo
18. marec 2023, 8:48

Erling Braut Haaland (Foto: Getty Images)

Ko sta Cristiano Ronaldo in Lionel Messi na višku rivalstva letvico dvigala v nebeške višave, so bili mnogi mnenja, da še desetletja ne bomo videli igralca, ki bi bil sposoben v eni sezoni doseči tako nestvarne številke. Ni bilo treba čakati prav dolgo, saj je taktirko že prevzel Erling Braut Haaland, ki trenutno gole zabija v takšnem ritmu, da ni varen prav noben Ronaldov oziroma Messijev rekord – danes je zabil že šesti hat-trick v letošnji sezoni, na zadnjih dveh tekmah proti Leipzigu in Burnleyu pa je skupaj zabil kar osem golov!

Po petici proti Leipzigu je Manchester City danes v četrtfinalu FA pokala s 6:0 povozil še Burnley, poleg treh Haalandovih golov pa se je dvakrat med strelce vpisal še Julian Alvarez in enkrat mladi up Cole Palmer.

 

To pomeni, da je Haaland v dosedanjem poteku sezone skupaj zabil že 42 golov, le še dva gola pa mu manjkata, da preseže strelski rekord Ruuda Van Nistelrooya, ki je v sezoni 2002/03 v vseh tekmovanjih zabil 44 golov, in Mohameda Salaha, kateremu je to uspelo v sezoni 2007/08.