Roma bi novega Portugalca na klopi: Prihaja krvnik Juventusa in nekdanji igralec Lazia?

Trenerju Rome Paulu Fonseci se močno trese trenerski stolček, italijanski mediji pa poročajo, da so v klubu iz prestolnice ponovno pripravljeni staviti na stratega s Portugalske.

Uredništvo
6. april 2021, 1:01

Foto: /

Roma je eden od številnih italijanskih velikanov, ki bo morda po koncu letošnje sezone – ali pa celo še prej – posegel k menjavi trenerja. Portugalec Paulo Fonseca je sezono začel spodbudno in s svojimi varovanci celo oblegal prva štiri mesta, trenutno pa je Roma šele na sedmem mestu in ima bolj ali manj zgolj še teoretične možnosti za uvrstitev v ligo prvakov. To v klubu smatrajo kot neuspeh, zato so vse glasnejše govorice, da bo moral Fonseca oditi, časnik La Gazzetta dello Sport pa poroča, da naj v Romi že izbrali njegovega naslednika.

Športni direktor kluba Tiago Pinto, prav tako Portugalec, naj bi že navezal stike s taborom trenerja Porta Sergia Conceciaa, ki v Italiji velja za dobro znan obraz, saj je kot igralec vrsto let igral v Serie A za Lazio, Inter in Parmo.

Conceciao je v letošnji sezoni Porto pripeljal do četrtfinala lige prvakov in s tem spisal enega največjih evropskih podvigov Porta v zadnjem času, zanimivo pa bi bilo videti, kako bi njegov prihod sprejeli navijači Rome, saj je Conceciao najboljše obdobje svoje igralske kariere v Italiji preživel v majici največjega Rominega rivala Lazia.

Italijanski mediji poročajo, da 46-letni Conceciao ni edini portugalski kandidat za prevzem vodenja Rome, saj naj bi precej visoko kotiral tudi strateg Sportinga Ruben Amorim, ki je na dobri poti, da s Sportingom povsem nenadejano osvoji naslov portugalskega prvaka.
 
adplus-dvertising