Roma in Feyenoord sta v zadnjih letih postala rivala, sladko napredovanje v osmino finala so si tokrat priborili Italijani

Rimljani so po enajstmetrovkah porazili goste iz Nizozemske. Romelu Lukaku je svojo zapravil, toda rešil ga je odlični vratar Mile Svilar.

Uredništvo
22. februar 2024

Mile Svilar se je izkazal pri branjenju enajstmetrovk in Romo popeljal v osmino finala lige Europa. (Foto: Getty Images)

Roma in Feyenoord sta se večkrat pomerila v zadnjih sezonah evropskih pokalov, zato je šlo nocoj skoraj že za nekakšen derbi med kluboma iz Italije in Nizozemske. V prvem polčasu je bila Roma konkretnejša, ob odmoru pa je bilo 1:1. Zaželeni mehiški napadalec Santiago Gimenez je imel nekaj sreče, ko je že v 5. minuti prišel do priložnosti pred vrati Rome in zadel.

Roma je v petnajsti minuti odgovorila z golom Pellegrinija, šlo je za pravo mojstrovino. Vezist se je izkazal z bombo iz razdalje in zabil za 1:1.

Tudi v nadaljevanju je imela Roma več od igre, toda tempo je vztrajno padal in v zadnjih 20 minutah niti ni bilo več pretirano napeto. Ekipi sta se očitno sprijaznili z remijem, to pa je bil za nevtralne gledalce precej slab obet pred dvema podaljškoma po 15 minut.

Tik pred koncem podaljškov je bil dvakrat zelo nevaren Lukaku, sicer pa ni bilo resnih priložnosti in končno so sledile so še enajstmetrovke.

Prvi enajstmetrovki sta Paredes in Ayase izvedla zanesljivo, potem pa sta Lukaku ter Hansko svoji zapravila. Romo je potem na pravi tir spravil Cristante, Jahanbakhsh pa je zgrešil in Rimljani so bili v prednosti. Tudi Aouar je bil zanesljiv. Na drugi strani je Hartman podaljšal upe Nizozemcev, toda Zalewski je zadel za 4:2 ter zmago sinov volkulje.

Roma in Feyenoord sta se pomerila že petič v zadnjih dveh letih, tokrat pa so se torej veselili Italijani, ki so se nocoj uvrstili v osmino finala.